ATEX maatwerk

Wij adviseren u graag over mogelijke (complexe) ATEX vraagstukken. Waar moet ik als bedrijf aan voldoen en hoe moet ik mijn werknemers opleiden. Als onderdeel van Kiwa kan VCANederland een beroep doen op de uitgebreide ATEX kennis en ervaring op het gebied van:

ATEX MAATWERK INCOMPANY CURSUSSEN

VCANederland verzorgt in samenwerking met Kiwa Training ook ATEX Incompany cursussen bij u op locatie of op een locatie van VCANederland of Kiwa Training. Dit kan voor de basis- en awareness trainingen maar ook maatwerk cursussen voor andere profielen zijn mogelijk.

ATEX ADVIES

Kiwa Technology is gespecialiseerd in ATEX adviezen voor complexe situaties. Bij ATEX zoneringen in het kader van ATEX 153 wordt uitgebreid gekeken naar de specifieke omstandigheden om tot de juiste zonering te komen: niet te zwaar maar ook niet te licht. Zo nodig maken we berekeningen van gasuitstromingen en voeren we ventilatie-metingen uit. We hanteren de laatste inzichten om de risico’s van gas- en stofexplosies goed in te schatten. De noodzakelijke kennis en ervaring doen we op in onze onderzoeken naar achterliggende oorzaken van gasexplosies. Deze up-to-date kennis vormt de basis om uw organisatie door te lichten op de volgende gebieden: organisatie, medewerkers en techniek. Na deze analyse weet u in hoeverre u ‘in control’ bent op het gebied van ATEX. Onze praktische adviezen helpen u om datgene te doen wat ook echt nodig is.

In een helder leesbaar explosie veiligheids document (EVD) leggen we onze bevindingen voor u neer.
Fabrikanten adviseren over wij over aanpassingen aan de apparatuur om aan een beschermingswijze volgens ATEX 114 te voldoen. Dergelijke adviezen geven we ook bij oudere apparatuur die in EX-zones staan opgesteld.

ATEX (153) BEDRIJFSCERTIFICATIE

Uniek is dat Kiwa uw bedrijf kan certificeren, waarmee u aan derden kunt aantonen dat u aan de geldende wet en regelgeving voldoet.

Certificatie kan, mits goed toegepast, leiden tot minder overheidsbemoeienis, meer zelfwerkzaamheid van werkgevers en werknemers in branches, betere marktwerking, minder regelgeving, een betere naleving van wettelijke regels en een betere verdeling van de verantwoordelijkheid voor goede milieu- en arbeidsomstandigheden. De bedrijfscertificering is met name gericht op bedrijven die in explosiegevaarlijke omgevingen / zoneringen werkzaamheden uitvoeren.

Kiwa kan uw bedrijf auditeren op de implementatie en uitvoering van de systeemeisen binnen uw organisatie. Met een Kiwa bedrijfscertificering maakt u transparant aantoonbaar dat u een goed systeem heeft waarmee u de risico’s onder controle houdt.

Neemt u voor vragen of een offerte contact op met customersupport@vcanederland.nl of telefonisch via 070-514 6434.