8.4
Gemiddelde waardering van onze klanten
94%
Van de cursisten beveelt onze training aan
Kiyoh

WATEROVERLAST EEN PROBLEEM VOOR DRIE OP DE TIEN BOUWVAKKERS

Dertig procent van de bouwvakkers heeft het afgelopen jaar te maken gehad met een bouwplaats die onbegaanbaar was door wateroverlast. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Werken met wateroverlast’ van FNV Bouw. Bijna zeven op de tien bouwvakkers zijn zelfs naar hun werkgever gestapt met problemen door wateroverlast. Toch zijn er nog steeds meer werkgevers die geen maatregelen nemen tegen wateroverlast dan bazen die dat wel doen.

De veiligheid op de bouwplaats komt al in gevaar wanneer er een centimeter modder onder de schoenen zit. Ruim driekwart van de bouwvakkers zegt dit te weten. Een kwart van de bouwers kent ook de checklist ‘Begaanbaarheid bouwterrein’ van FNV Bouw. Duizend bouwvakkers op honderden bouwplaatsen hebben meegedaan aan het onderzoek. Het was de eerste keer dat wateroverlast op deze manier is onderzocht.

FNV Bouw benadrukt dat wateroverlast net zo belangrijk is als vorst en hitte. Regenbuien zijn steeds heftiger, waardoor de kans op wateroverlast toeneemt. FNV Bouw vraagt dan ook om meer aandacht voor wateroverlast op de bouwplaats.

De Veiligheids Checklist Aannemers (VCA) helpt bouwvakkers om veilig te werken. Op veel bouwplaatsen mogen alleen nog bouwvakkers werken die een VCA certificaat hebben gehaald. VCA zorgt ervoor dat bouwplaatsen veilig zijn ingericht en voorkomt bedrijfsongevallen. Het voorkomen van ongevallen door modder hoort daar ook bij.

Payment
Member