VCA voorleesexamen

Kandidaten die moeite hebben met lezen of dyslectisch zijn, kunnen meedoen aan een voorleesexamen Basisveiligheid VCA (B-VCA).

Het voorleesexamen Basisveiligheid VCA wordt via de computer afgenomen. Kandidaten krijgen voordat zij het examen gaan maken een set oordopjes. Vervolgens worden de vragen en antwoordmogelijkheden in een rustig tempo door de computer voorgelezen. De kandidaat voert zelf de antwoorden in op de computer.

Het is een regulier examen van 40 meerkeuze vragen. Het examen duurt maximaal 1 uur. Een kandidaat is geslaagd wanneer hij minimaal 28 vragen goed beantwoord heeft. Het VCA voorleesexamen is niet aangepast, maar de wijze van examineren is makkelijker voor de kandidaat.

Het voorleesexamen Basisveiligheid is beschikbaar voor het VCA Groen examen en in de talen Nederlands,  Engels, Pools, Turks en Portugees. Aan het voorleesexamen is een toeslag verbonden. U kunt het gewenste voorleesexamen bestellen door tijdens uw inschrijving bij “Kies een ander examen” het gewenste voorleesexamen te selecteren.

Overigens is het sinds 2007 niet meer toegestaan om een voorleesexamen af te leggen voor VOL VCA.

Let op: bij het voorlees examen wordt het examen letterlijk voorgelezen, er is geen ruimte voor vragen behalve de vraag ‘kunt u de vraag nogmaals voorlezen’.

Heeft u nog vragen over het voorleesexamen of lukt het niet met inschrijven voor het voorleesexamen? U kunt zich ook telefonisch inschrijven. Neem hiervoor contact op met onze customer support op 070-5146434.