VCA voorleesexamen

Kandidaten die moeite hebben met lezen of dyslectisch zijn, kunnen meedoen aan een voorleesexamen Basisveiligheid VCA (B-VCA).

Het voorleesexamen Basisveiligheid VCA wordt via de computer afgenomen. Kandidaten krijgen voordat zij het examen gaan maken een set oordopjes. Vervolgens kan de kandidaat de tekst op het beeldscherm laten voorlezen door op een knop te klikken. Het voorlezen gebeurt via een Readspeaker, dit is een vooraf geïnstalleerde applicatie. De kandidaat voert zelf de antwoorden in op de computer. De kandidaat maakt een regulier examen van 40 kennis- en toepassingsvragen. Het examen duurt maximaal 75 minuten. Een kandidaat is geslaagd wanneer hij minimaal 26 punten heeft behaald. Het VCA voorleesexamen is niet aangepast, maar de wijze van examineren is makkelijker voor de kandidaat.

Wat wordt er precies voorgelezen?

VraagvormWat wordt voorgelezen?
Matching/RankingAlleen de stam en vraag worden voorgelezen.
MatrixAlles. (De antwoordopties worden niet automatisch voorgelezen. Die kun je wel selecteren).
Drag & Drop (sleepvraag)Alleen de stam en vraag. Antwoordopties en plaatjes worden niet voorgelezen.
Multiple responseAlles.
Multiple choiceAlles.

Welke talen beschikbaar?

Voor VCA VOL en VIL VCU is geen voorleesexamen mogelijk.

Het voorleesexamen Basisveiligheid is beschikbaar voor het VCA Groen examen en in de talen Arabisch, Duits, Engels Frans, Hongaars, Italiaans, Kroatisch, Nederlands, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Slowaaks, Spaans en Turks. Aan het voorleesexamen is een toeslag verbonden.

U kunt het gewenste voorleesexamen bestellen door tijdens uw inschrijving bij “Kies een ander examen” het gewenste voorleesexamen te selecteren.

Heeft u nog vragen over het voorleesexamen of lukt het niet met inschrijven voor het voorleesexamen? U kunt zich ook telefonisch inschrijven. Neem hiervoor contact op met onze customer support op 070-5146434.

Payment
Member