De maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus raken ook de dienstverlening van VCANederland. Lees hier de meest gestelde vragen!

VCA in andere talen

Bent u, of is een van uw medewerkers, anderstalig en wilt u het VCA certificaat behalen? Hieronder een overzicht van de beschikbare talen voor de VCA cursussen of examens:

Anderstalige VCA cursus

VCA cursus Engels

Het is mogelijk om uzelf of uw medewerkers in te schrijven voor een klassikale VCA cursus (zowel Basis VCA als VCA VOL) in het Engels met aansluitend een Engelstalig VCA examen. Schrijf u hier direct in voor een Engelstalige cursus of lees meer over VCA Engels.

VCA cursus Pools

Op zoek naar een VCA cursus in de Poolse taal? VCANederland biedt een klassikale VCA Basis cursus inclusief examen in het Pools aan. Schrijf u hier direct in voor een Poolstalige cursus of lees meer over VCA Pools.

Anderstalige VCA examens

Het VCA examen kan worden afgelegd in verschillende talen. Hieronder vindt u welke talen voor de examens beschikbaar zijn binnen de verschillende VCA certificaten:

B VCA (Basis VCA)

VCA Arabisch
VCA Bulgaars (op aanvraag)
VCA Duits 
VCA Engels

VCA Frans
VCA Grieks (op aanvraag)
VCA Hongaars
VCA Italiaans (op aanvraag)
VCA Kroatisch (op aanvraag)
VCA Litouws
VCA Pools
VCA Portugees
VCA Roemeens
VCA Russisch
VCA Spaans
VCA Slowaaks (op aanvraag)
VCA Turks

VOL VCA

VCA Duits
VCA Engels
VCA Frans

VIL-VCA (veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden VCU)

VCA Engels

U kunt zich inschrijven voor de anderstalige examens (met uitzondering van de anderstalige examens op aanvraag) via onderstaande inschrijfknop. U selecteert uw gewenste cursustype en de juiste taal voor het boek en/of examen. Voor de anderstalige examens die op aanvraag beschikbaar zijn, kunt u contact opnemen met customer support via 070-514 6434. Onze medewerkers kunnen u toelichten in welke talen cursussen beschikbaar zijn of zelfstudie via een anderstalig lesboek van toepassing is. Een inschrijving voor een anderstalig examen op aanvraag moet minimaal 14 dagen van tevoren worden gedaan. Er geldt een toeslag voor anderstalige examens en boeken.

Inschrijven

 

Geldige identiteitsbewijzen

Alleen in Nederland officieel geldige identiteitsbewijzen zijn geldig binnen het VCA-stelsel. Houdt daarom altijd goed de datum en plaats van uitgifte in de gaten. Hieronder hebben we op een rijtje gezet welke identiteitsbewijzen worden geaccepteerd bij het deelnemen aan een VCA examen.

  • Een geldig paspoort.
  • Een geldig rijbewijs, identiteitskaart, vreemdelingendocument of vreemdelingenpas uitgegeven door een Nederlandse overheidsinstantie.
  • Een geldig identiteitskaart uitgegeven in een EER land.

Lees hier meer over geldige identiteitsbewijzen.