De maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus raken ook de dienstverlening van VCANederland. Lees hier de meest gestelde vragen!

VIL VCU cursus

De VIL VCU training is bedoeld voor intercedenten en leidinggevenden die werkzaam zijn binnen een uitzend- of detacheringbureau en personeel leveren aan een VCA gecertificeerd bedrijf. De VIL VCU opleiding is verplicht voor alle uitzend- of detacheringbureaus die VCU gecertificeerd willen zijn of worden. Lees hier meer over VCA voor de uitzendbranche.

Veiligheid en gezondheid checklist uitzendorganisaties

VCU staat voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties en is ontstaan uit VCA. VCA is gericht op aannemers, bij VCU gaat het om veiligheid en gezondheid voor uitzendorganisaties.

Voor wie?

VCU-certificatie is bedoeld voor bedrijven die personeel uitzenden naar VCA-gecertificeerde bedrijven. Deze bedrijven voeren werkzaamheden uit met verhoogd risico in een risicovolle omgeving. Vaak gaat het om constructie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties.

Stichting Samenwerken Voor Veiligheid

Het VCU-systeem is net als VCA ondergebracht bij de onafhankelijke Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV). Twee organen binnen de SSVV zorgen voor de juiste procedures en toepassing van het systeem: het Centraal College van Deskundigen VCA en de Werkgroep VCU.

U kunt zich op verschillende manieren voorbereiden om het VCU-certificaat te behalen:

VIL-VCU cursus + examen

De klasssikale VIL-VCU cursus is voor een groot deel gelijk aan de VOL-VCA cursus. Echter is deze cursus aangevuld met specifieke veiligheidskennis voor uitzendorganisaties. U kunt hier meer informatie over de klassikale VIL-VCU cursus+ examen vinden.

VIL-VCU online cursus + examen

U kunt zich ook via een online cursus voorbereiden. In uw eigen tijd loopt u deze e-learning door. Vervolgens legt u het examen af op één van de examenlocaties van VCANederland. De e-learning is drie maanden lang toegankelijk. Meer informatie hierover leest u op de pagina VIL-VCU online cursus + examen.