8.6
Gemiddelde waardering van onze klanten
94%
Van de cursisten beveelt onze training aan
Kiyoh

Nieuw bij VCANederland: Veiligheidcertificaat Maritiem (VCM)

Met het Veiligheidscertificaat Maritiem (VCM) bevorder je als werkgever de veilige en duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de maritieme sector. VCANederland biedt de opleiding VCM nu aan als ééndaagse opleiding (ook incompany). In deze opleiding wordt aandacht besteed aan alle relevante thema’s rondom veilig werken in de maritieme sector. Het VCM-certificaat is vijf jaar geldig en persoonscertificaten worden opgenomen in het VCM-register.

Tot de maritieme sector wordt iedereen gerekend die werkt op en aan binnenlandse waterwegen, aan boord van een schip, op een brug of sluis, in een haven, aan de waterkant of op een kade. Typisch werkomgevingen waarin een ongeluk in een klein hoekje zit. Met het VCM-certificaat laat je zien dat je weet hoe je veilig en gezond je werk kunt doen onder omstandigheden met verhoogde veiligheidsrisico’s en geef je op een passende wijze invulling aan de Arbowet.

De standaard VCM-opleiding is een ééndaagse cursus waarin alle relevante thema’s op het gebied van veilig werken voorbijkomen. Denk daarbij aan regelgeving, arbeidsmiddelen, specifieke werkzaamheden, ongevallen en meer. Je leert hoe je met oog voor veiligheid, gezondheid en milieu kunt werken op en nabij het water. Dit maakt de opleiding herkenbaar en toepasselijk voor de maritieme beroepspraktijk. Na de cursus doen deelnemers examen. Slagen ze daarvoor, dan ontvangt de cursist (en de opdrachtgever indien gewenst) het VCM-persoonscertificaat.

VCANederland verzorgt de VCM-cursus ook incompany, in principe voor groepen vanaf acht personen. De VCANederland-trainer geeft de cursus dan op locatie, waarna aansluitend het VCM-examen wordt afgenomen door het examenbureau. Tijdens een incompany training behandelen we de standaard VCM-lesstof en is er ook volop ruimte voor bedrijfsspecifieke onderwerpen. Het is mogelijk om de incompany VCM-training naar wens in te vullen en te volgen op aangepast tempo. Zo wordt de kans groter dat alle deelnemers direct slagen.

Kijk op onze website voor meer info of neem contact met ons op!

Payment
Member