ATEX EXAMEN

IECEx 05

Alle ATEX cursussen zijn gebaseerd op de internationaal erkende IECEx normen . Deze zijn opgesteld door de International Electrotechnic Commission (IEC). De IECEx 05 normen beschrijven de veiligheidsmaatregelen die een werkgever moet nemen zodat werknemers veilig kunnen werken in ATEX zones en gebieden met een groot risico op explosiegevaar.

IECEx 05 modules

Via VCANederland kunnen er twee IECEx 05 examens aangeboden worden. Dit zijn module 000 en module 001.

IECEx 05  Module 000
Dit examen sluit aan bij wat de cursist leert in de ATEX Awareness e-learning module 000. Het examen toetst de kennis van een cursist rondom de ATEX wet- en regelgeving en het voorkomen van explosies. Het examen bestaat uit 22 meerkeuzevragen en duurt 35 minuten. Bij het slagen ontvangt de examenkandidaat een Attest of Attestion.

IECEx 05 Module 001
Cursisten die de ATEX Basiscursus module 001 hebben gevolgd leggen dit examen af. Dit examen test de basisprincipes van explosieveiligheid bij operationele medewerkers die aan ATEX installaties en – machines werken. Het examen bevat 44 meerkeuzevragen en 18 open vragen en duurt 2 uur en 30 minuten. Ook bij het slagen voor dit examen ontvangt de kandidaat een Attest of Attestion.

Heeft u advies nodig in het kiezen van het juiste ATEX examen? Neem daarvoor contact op met customer support via customersupport@vcanederland.nl of 070-5146434.

Payment
Member