De maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus raken ook de dienstverlening van VCANederland. Lees hier de meest gestelde vragen!

Andere cursussen

VCANederland heeft door de samenwerking met Kiwa de beschikking over een breed trainings- en certificeringscentrum op het gebied van veilig werken. Binnen dit centrum biedt Kiwa specialistische cursussen en opleidingen in een praktijkgericht kader, die gegeven worden door docenten met uitgebreide praktijkervaring.

VCANederland kan in samenwerking met haar partners de volgende cursussen voor u verzorgen:

ATEX-cursus
ATEX cursus

ATEX staat voor de Franse woorden ATmoshphere EXplosible en wordt gebruikt als Europese richtlijn voor plaatsen waar ontploffingsgevaar bestaat. Bij bedrijven die met explosieveiligheid te maken hebben dienen medewerkers vaak een ATEX cursus te volgen. Partner Atexcertificaat.nl heeft een e-learning cursus ATEX awareness (000) ontwikkeld. In deze online cursus leren cursisten hoe ze de risico’s van explosies kunnen herkennen en hoe zij veilig kunnen werken in gebieden met een potentieel explosiegevaar.

Bekijk ATEX cursussen

 

Heftruck cursus
Heftruck cursus

Elk jaar weer gebeuren er ongevallen met heftrucks op de werkvloer. Een oorzaak hiervoor is dat bestuurders van heftrucks niet de juiste kennis en vaardigheden bezitten om veilig met een heftruck te kunnen werken. Bij onze partner HeftruckNederland kunnen heftruckchauffeurs een heftruckcursus volgen waarmee ze kunnen aantonen dat ze veilig en efficiënt een heftruck kunnen besturen.

Bekijk heftruck cursussen

 

Reachtruck cursus
Reachtruck cursus

Een reachtruck is een transportvoertuig met een hefvermogen tot 2.500 kg en wordt vooral gebruikt in smalle gangen van magazijnen om goederen in stellingen te kunnen plaatsen of goederen uit de stellingen te halen. Het veilig werken kunnen werken met dit transportvoertuig is dan ook van essentieel belang. In de reachtruck cursussen van HeftruckNederland wordt er geleerd hoe cursisten dit voertuig op een veilige en efficiënte manier door smalle gangen met hoge stellingen kunnen besturen.

Bekijk reachtruck cursussen

 

 

Hoogwerker cursus
Cursus Veilig werken met een hoogwerker

Een hoogwerker is een verzamelnaam voor alle machines waarmee op hoogte wordt gewerkt. Een bestuurder van een hoogwerker is verantwoordelijk voor de veiligheid in en rond de hoogwerker. Voor het veilig werken en bedienen van een hoogwerker biedt HeftruckNederland hoogwerker cursussen aan.

Bekijk hoogwerker cursussen