De maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus raken ook de dienstverlening van VCANederland. Lees hier de meest gestelde vragen!

NEN 3140 VP cursus

Met een certificaat NEN 3140 Vakbekwaam Persoon (VO) laat een professional zien dat hij of zij in staat is om onder verantwoordelijkheid van een installatie- of werkverantwoordelijke zelfstandig elektrotechnische of niet-elektrotechnische werkzaamheden te verrichten met of in de buurt van laagspanningsinstallaties.

Cursusinhoud
Tijdens de training NEN 3140 VP komen onder meer aan bod:

  • Wet- en regelgeving;
  • Elektrische risico’s en veiligheid (PBM’s en LMRA);
  • Elektrotechnische werkzaamheden (onder andere resetten thermische pakketten, spanningsloos werken en Lototo);
  • Beveiligingstoestellen;
  • Stappenplan en procedures.

NEN 3140 VP certificaat
Na het volgen van de ééndaagse cursus NEN 3140 Vakbekwaam Persoon kan een cursist veilig zelfstandig werken aan of in de buurt van elektrische installaties. De NEN 3140 VP cursus wordt afgesloten met een toets. Als die succesvol wordt afgerond, ontvangt de deelnemer het NEN 3140 VP certificaat.

Online en virtual reality
Naast de gebruikelijke klassikale groepsles is het ook mogelijk om de cursus NEN 3140 Vakbekwaam Persoon online te volgen. Tijdens de cursus wordt ook gebruik gemaakt van virtual reality (VR)-toepassingen waarmee deelnemers virtueel werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Inschrijven