8.6
Gemiddelde waardering van onze klanten
94%
Van de cursisten beveelt onze training aan
Kiyoh

HOE GEVAARLIJK IS JOUW WERK?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook op de werkvloer. De kans dat je tijdens het werk gewond raakt, is groter dan je misschien denkt. Maar liefst 1 op de 15 werknemers bezeert zich op het werk. Door een val bijvoorbeeld, of door zich te snijden of te stoten. Daarnaast zijn verwondingen door agressie – zoals door schoppen of bijten – helaas geen uitzondering; in 2013 werden 458.000 mensen hiervan het slachtoffer.

Dat zijn cijfers en feiten waar je niet vrolijk van wordt. Om een beeld te krijgen: ga je naar een verjaardagsfeestje, dan is de kans dus groot dat je daar 1 of 2 mensen tegen het lijf loopt die zoiets naars hebben meegemaakt op het werk.

Helaas zijn niet alle ongelukken te voorkomen. Het goede nieuws is dat goed getrainde werknemers ongelukken kunnen (helpen) voorkomen. En waar dit niet lukt, kunnen ze vaak de schade beperken.
Een VCA cursus is zo’n training die mensen helpt zich bewust te worden van de risico’s van hun werk. Ze leren hoe ze gevaarlijke situaties kunnen voorkomen en hoe ze moeten handelen als er onverhoopt toch iets mis gaat.

Het devies is dus: zorg dat je goed voorbereid bent op de gevaren op je werkplek! Want, het is misschien een open deur (maar o zo waar): voorkomen is beter dan genezen. Deel dit bericht, zodat meer ongelukken voorkomen kunnen worden.

hoegevaarlijkisjouwwerk_infographic

Bronnen:

 


 

Kopieer één van de onderstaande codes om de infographic op jouw website te plaatsen

gebruik CTRL-C en CTRL-V (Windows) of command⌘-C en command⌘-V (Apple) om onderstaande code te kopiëren en te plakken

kleinere versie (600px breed):

 

volledige grootte (900px breed, responsive):

Payment
Member