8.6
Gemiddelde waardering van onze klanten
94%
Van de cursisten beveelt onze training aan
Kiyoh

IDENTITEITSFRAUDE: FEITEN EN CIJFERS

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat identiteitsfraudeurs misbruik maken van persoonlijke gegevens van andere mensen. Skimming, phishing en pharming zijn dé meest populaire manieren om identiteitsfraude te plegen. Fraudeurs kunnen onder een valse identiteit voor veel financiële schade zorgen, zoals bijvoorbeeld het afsluiten van een lening onder een valse naam, een verkeersovertreding begaan met valse kentekenplaten, of examens maken onder een valse naam.

Recent heeft iemand onder een valse identiteit een VCA examen afgelegd, waarmee de fraudeur zijn eigen leven en dat van anderen in gevaar heeft gebracht. Bij VCA draait namelijk alles om veiligheid en gezondheid, wanneer je de theorie na het volgen van de VCA cursus niet goed beheerst kan dit leiden tot een ongeval met dodelijke afloop. Gelukkig is de fraudeur inmiddels aangehouden door de Dienst Opsporing van de Inspectie SZW.

In het algemeen is men zich nog steeds niet ervan bewust hoe gevaarlijk de gevolgen kunnen zijn van het misbruiken van persoonlijke gegevens. Identiteitsfraude wordt meestal op een slimme manier gepleegd. Je kunt er niet altijd iets tegen doen wanneer het je overkomt, maar je kunt het zeker proberen te voorkomen. Hieronder vindt je een infographic met een aantal feiten en cijfers over identiteitsfraude. Ook vind je enkele tips over hoe je het beste uit de handen kunt blijven van sluwe identiteitsfraudeurs!

identiteitsfraude_infographic

Kopieer één van de onderstaande codes om de infographic op jouw website te plaatsen

gebruik CTRL-C en CTRL-V (Windows) of command⌘-C en command⌘-V (Apple) om onderstaande code te kopiëren en te plakken

kleinere versie (600px breed):

volledige grootte (responsive):

Payment
Member