VCA leren via Internet geaccepteerd

Rijswijk – VCA leren via Internet is niet langer iets wat alleen is weggelegd voor de HBO en Universitair geschoolden. Steeds vaker wordt de VCA cursus via Internet – ook wel VCA eLearning genoemd – gebruikt om zich te bekwamen in veilig werken volgens de VCA richtlijnen. VCA wat oorspronkelijk alleen In Company of middels een VCA boek werd afgenomen veroverd in snel tempo het Internet.

Alle niveau’s, van LBO tot WO, van moeilijk lerende mensen tot studiebollen hebben een hoger slagingspercentage voor VCA dan middels In Company en veel hoger dan leren met een VCA boek. Een boek wordt als saai ervaren en wordt snel weggelegd, ‘Dat snap ik allemaal wel’ wordt er gedacht. Belangrijke onderdelen van de VCA cursus worden dan overgeslagen.

VCA leren via het Internet heeft juist het tegenovergestelde effect. Doordat je puntsgewijs, met animaties, video’s en geluid de leerstof gepresenteerd krijgt is de aandacht van de VCA cursist vele malen hoger. Deze verhoogde aandacht leidt ertoe dat de cursist de stof boeiender, interessanter en leuker vindt. Leren leuk? Ja, zelfs die cursist die een grote hekel heeft aan leren vindt VCA leren via het Internet leuk.

Zeker als je dan ook nog een VCA proefexamen kan volgen weet je precies wat je te wachten staat op het VCA examen. Examenvrees wordt daarmee tevens verlaagd.

Een VCA docent is altijd wel op de achtergrond aanwezig. Als iemand het echt niet snapt of wil weten hoe VCA voor zijn/haar eigen werk ingericht moet worden staat deze VCA inhoudsdeskundige paraat. Uiteraard worden de vragen via het Internet gesteld en beantwoord.

VCANederland heeft er tevens voor gezorgd dat een VCA cursist bij hem of haar in de buurt VCA examen kan doen. Mede hierdoor neemt het VCA leren via Internet een grote vlucht.

Lees meer over de VCA cursus via internet.