8.6
Gemiddelde waardering van onze klanten
94%
Van de cursisten beveelt onze training aan
Kiyoh

Met VCA examen een veiligheidscertificaat behalen

Jaarlijks vindt er een groot aantal ongelukken plaats op bouwterreinen in Nederland. Er wordt gewerkt op grote hoogte en met zware, grote bouwmaterialen. Dit brengt de nodige veiligheidsrisico’s met zich mee. In Europa vinden er in de bouw naar schatting 80.000 ongevallen per jaar plaats, waarvan 1200 ongevallen met dodelijke afloop. Aan het verhogen van de veiligheid wordt daarom steeds meer aandacht besteed en op een groeiend aantal locaties wordt VCA verplicht gesteld. Bij VCANederland kan het VCA certificaat worden behaald door het volgen van een VCA cursus met als afronding een VCA examen. Het voltooien van het VCA examen stelt mensen in staat op verantwoorde wijze op de bouwterreinen te werken.

Van VCA cursus naar VCA examen
Bij VCANederland kan een VCA cursus worden gevolgd voor het behalen van een certificaat voor B VCA en VCA VOL. De cursus wordt vanuit huis gevolgd of door middel van een in klassikale cursus. Aansluitend op de cursus wordt het VCA examen aangevraagd. Dit VCA examen wordt afgenomen door een erkend VCA exameninstituut. Om de klant letterlijk tegemoet te komen wordt het VCA examen op 26 verschillende locaties aangeboden. Deze 26 examenlocaties zijn verspreid door heel Nederland. Hierdoor is voor elke cursist de mogelijkheid gecreëerd het VCA examen vlakbij huis te voltooien.

Slagingspercentage VCA examen
VCANederland biedt cursisten de mogelijkheid hun kennis van de leerstof te testen. Het VCA examen kan worden geoefend met behulp van proefexamens die op de website van VCANederland staan. Het oefenen van een VCA examen zorgt ervoor dat de cursisten weten wat er op het VCA examen wordt verwacht. Het slagingspercentage van het VCA examen bij VCANederland is 90%. Na het succesvol afronden van een VCA examen wordt het digitale certificaat verstrekt als PDF. Voor een meerprijs kunt u een papieren VCA diploma en een daarbij behorend veiligheidspasje in creditcard formaat krijgen. Na het voltooien van het VCA examen is het behaalde VCA certificaat 10 jaar geldig.

Kies hier de dichtsbijzijnde locatie voor uw VCA examen.

Payment
Member