8.6
Gemiddelde waardering van onze klanten
94%
Van de cursisten beveelt onze training aan
Kiyoh

Hoe veilig is Friesland?

Veiligheid speelt een grote rol in het leven van het Nederlandse volk. Maar hoe veilig is Friesland nu eigenlijk?

VCANederland is gestart met een serie infographics waarbij de veiligheid in Nederland per provincie wordt uitgelicht, deze tweede infographic is gericht op de provincie Friesland.

Veiligheid is een aspect waar men dagelijks mee te maken krijgt en is van groot belang binnen een stad of provincie. Hoewel uit onderzoek is gebleken dat men moeite kan hebben met het aangeven van wanneer zij zich veilig voelen, weten de meeste mensen wél goed te omschrijven wanneer zij zich onveilig voelen. Veiligheidsbeleving is vaak te koppelen aan meerdere aspecten. De term wordt vaak gekoppeld aan; criminaliteit, inbraken, beroving en mishandeling.

Uit de resultaten van de AD Misdaadmeter is gebleken dat Leeuwarden op nummer 16 staat in de lijst van Nederlandse gemeenten met de meeste woninginbraken. Daarnaast is gebleken dat er jaarlijks 29 dodelijke verkeersongevallen plaats vinden in de provincie Friesland. Dit is terug te koppelen aan het feit dat Friesland beschikt over veel provinciale wegen. Deze wegen behoren tot de minst veilige wegen van Nederland.

Tot slot heeft Friesland afgelopen jaar te maken gehad met 48 bedrijfsongevallen. Om dit aantal bedrijfsongevallen terug te dringen, kan er een VCA cursus gevolgd worden om de bewustheid van veilig werken te vergroten.

Hieronder een infographic met een aantal feiten en cijfers over de veiligheid in Friesland:

Hoe veilig is Friesland?

Kopieer één van de onderstaande codes om de infographic op jouw website te plaatsen

gebruik CTRL-C en CTRL-V (Windows) of command?-C en command?-V (Apple) om onderstaande code te kopiëren en te plakken

kleinere versie (600px breed):

volledige grootte (responsive, max. 1024px breed):

Payment
Member