De maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus raken ook de dienstverlening van VCANederland. Lees hier de meest gestelde vragen!

Wat is VCA Basis?

VCA Basis is een veiligheidsdiploma op het gebied van veilig en gezond werken. De VCA Basis staat voor VGM Checklist Aannemers Basisveiligheid. De VCA Basis, afgekort tot B-VCA en voorheen VCA-1, is bedoeld voor uitvoerende medewerkers zonder leidinggevende rol.  Met dit diploma toont iemand aan dat hij of zij de basiskennis van veilig en gezond werken beheerst. U bent dan bekend met de Arbowet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het voorkomen van arbeidsongevallen. Het VCA Basis diploma wordt vaak gevraagd door werkgevers of opdrachtgevers wanneer risicovolle werkzaamheden verricht moeten worden.

Om het VCA Basis diploma te behalen dient het VCA Basis examen afgelegd te worden. Via VCANederland kunt u dit VCA Basis examen afleggen en het VCA Basis diploma behalen. Als voorbereiding voor het examen kunt u een klassikale cursus, e-learning of online cursus volgen. U kunt ook het VCA Basis cursusboek bestuderen. Lees meer op onze pagina wat betekent VCA.

Payment
Member