8.3
Gemiddelde waardering van onze klanten
94%
Van de cursisten beveelt onze training aan
Kiyoh

Onnodig risico

Ondanks extra aandacht voor veiligheid op het werk belanden jaarlijks 84.000 werknemers in het ziekenhuis. 20% van hen is gevallen, al dan niet van hoogte. Veel ongelukken ontstaan doordat risico’s zijn genomen.

Het aantal gewonde werknemers dat medische verzorging nodig heeft, ligt rond de 280.000 per jaar. Van de 84.000 werknemers die terecht komen bij de Spoedeisende Hulp moeten er 4.000 in het ziekenhuis blijven. Jaarlijks overlijden 69 mensen aan de gevolgen van een ongeluk op het werk. Vooral jonge, mannelijke werknemers raken gewond op het werk.

Stichting Consument en Veiligheid meldt dat werknemers zich bewust zijn van de risico’s, maar deze te vaak negeren. De werkdruk heeft een negatieve invloed op de veiligheid: werknemers nemen bewust risico’s in de hoop dat zij hierdoor meer of betere resultaten behalen. Consument en Veiligheid benadrukt dat werkgevers een gezonde veiligheidscultuur moeten creëren op de werkvloer. Deze veiligheidscultuur moet volgens Consument en Veiligheid bovendien verder gaan dan alleen de verplichtingen in de Arbowet.

Payment
Member