8.4
Gemiddelde waardering van onze klanten
94%
Van de cursisten beveelt onze training aan
Kiyoh

HISTORISCH LAAG ZIEKTEVERZUIM IN DE BOUW

Het ziekteverzuim in de bouwsector is nog nooit zo laag geweest als in 2008. Ook het aantal ongevallen ligt een stuk lager dan voorheen. De toenemende veiligheid in deze sector heeft hier een groot aandeel in.

Het ziekteverzuim in de bouw was het afgelopen jaar slechts 4,5 procent. Volgens Arbouw, het kennisinstituut op gebied van arbeidsomstandigheden voor de bouwnijverheid, is dit verzuim niet eerder zo laag geweest. Arbouw onderzoekt onder andere jaarlijks meer dan 40.000 bezoeken van werknemers aan de bedrijfsarts.

De veiligheid is de afgelopen jaren flink toegenomen in de bouwsector. Sinds begin jaren zeventig tot nu is het percentage ongevallen met verzuim onder het bouwplaatspersoneel gehalveerd. Daarnaast nam het aantal dodelijke en ernstige ongevallen de afgelopen 10 jaar af.

Jan Warning, directeur van Arbouw is tevreden met dit resultaat: “De bedrijfstak heeft de afgelopen jaren veel inspanningen geleverd ter verbetering van de arbeidsomstandigheden. Nu plukt het de vruchten met een laag verzuim en minder ongevallen.“

Door de vergrijzing in deze sector blijft het belangrijk te investeren in de gezondheid van medewerkers. Oudere werknemers verzuimen minder vaak maar zijn wel langer ziek. Door het stijgen van de gemiddelde leeftijd in de bouwsector is de verwachting dat het ziekteverzuim weer zal toenemen.

Payment
Member