8.3
Gemiddelde waardering van onze klanten
94%
Van de cursisten beveelt onze training aan
Kiyoh

MEDE DOOR VCA KLEINERE KANS BEDRIJFSONGEVAL IN NEDERLAND

Gemiddeld gezien hebben werknemers in Nederland een kleinere kans op een arbeidsongeval dan in andere Europese landen. Dit is gebleken uit een gezamenlijk onderzoek tussen TNO en het ministerie van SZW. Zij onderzochten bedrijfsongevallen onder de beroepsbevolking in alle 27 EU-landen, Noorwegen en Kroatië.

Volgens het onderzoek was in Nederland ongeveer 2,5% van de beroepsbevolking in 2007 betrokken bij een bedrijfsongeval. Dit percentage ligt lager dan het Europees gemiddelde van 3,2%. Bulgarije staat met 0,6% bovenaan de lijst terwijl Finland er het minst goed vanaf komt met 6,3%. In dat jaar vonden er in ons land ongeveer 219.000 arbeidsongevallen plaats die letsel en verzuim als gevolg hadden. Hiervan belandden 4500 gevallen in het ziekenhuis en 98 ongevallen hadden zelfs een dodelijke afloop.

Het lage percentage van arbeidsongevallen is al jaren stabiel in Nederland. VCA lijkt hier een grote invloed op te hebben. Hierdoor worden risicovolle werkzaamheden veel veiliger uitgevoerd waardoor de kans op ongevallen aanzienlijk afneemt.

Payment
Member