8.3
Gemiddelde waardering van onze klanten
94%
Van de cursisten beveelt onze training aan
Kiyoh

VEILIG WERKEN DANKZIJ VIRTUELE GARAGE

De Arbeidsinspectie heeft op de AutovakRAI 2011 haar virtuele garage geopend. Deze online animatie laat monteurs zien waar de gevaren zijn in de garage. De virtuele garage bevat auto’s, monteurs, machines en gereedschap. De veiligheid in de garage kan op 10 punten worden verbeterd. Bezoekers van de website moeten deze 10 punten vinden.

Eind december 2010 publiceerde de Arbeidsinspectie het rapport Garages in Beeld. Dit rapport liet duidelijk zien dat garages nog niet veilig en gezond genoeg zijn. De grootste gevaren: ongekeurde hefbruggen, banden die ontploffen tijdens het oppompen en omvallende machines.

Er zijn in de garagesector ook dingen die al wel beter gaan. Monteurs gebruiken steeds vaker hulpmiddelen bij het tillen en bescherming tegen de uitstoot van dieselmotoren.

De virtuele garage van de Arbeidsinspectie is vooral bedoeld voor jonge monteurs. Het is de bedoeling dat zij zich bewust worden van de gevaren en er ook zelf voor zorgen dat hun werkomgeving veiliger wordt.

Eén van de manieren om je bewust te worden van gevaren op de werkvloer is het behalen van een VCA certificaat. Tijdens een VCA cursus leer je hoe je veilig kunt werken met gereedschap, hulpmiddelen en machines.

Payment
Member