8.4
Gemiddelde waardering van onze klanten
94%
Van de cursisten beveelt onze training aan
Kiyoh

NIEUWE VEILIGHEIDSWET BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven wil een nieuwe veiligheidswet invoeren. Hierin moet worden vastgelegd hoe bedrijven en organisaties moeten omgaan met verantwoordelijkheid op het gebied van veiligheid.

Volgens de Koninklijke voorzitter van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) zorgt deze wet ervoor dat branches zich aan hun eigen regels gaan houden.  Daarnaast wordt de controle op naleving van deze regels door deze wet eenvoudiger gemaakt.

De regering heeft tijdens het laatste coalitieakkoord besloten dat veiligheid niet alleen meer een taak van de overheid is, maar voor iedereen in de maatschappij. Dit geldt dus ook voor bedrijven en organisaties. Om te zorgen dat voor iedereen duidelijk is wat er van hen wordt verwacht, kan deze nieuwe wet daarin duidelijkheid scheppen.

In de wet moet komen te staan welke risico’s bedrijven en organisaties in de hand willen hebben en hoe ze dit willen uitvoeren. Ook moeten voor elke branche risico-inventarisaties in de wet worden opgenomen. De wet wordt een minimum waar iedereen zich aan moeten houden. De planning is om in 2010 dit wetsvoorstel in te dienen.

Payment
Member