8.4
Gemiddelde waardering van onze klanten
94%
Van de cursisten beveelt onze training aan
Kiyoh

ONVEILIGE WERKZAAMHEDEN TRANSPORTMIDDELENINDUSTRIE

Veel bedrijven binnen de transportmiddelenindustrie werken nog steeds onveilig. De Arbeidsinspectie hield onlangs een controle in deze sector en heeft bij vijftig bedrijven zelfs het werk stilgelegd omdat de werksituatie daar zeer gevaarlijk was.

De Arbeidsinspectie controleerde bijna 500 bedrijven die transportmiddelen als fietsen, auto’s en aanhangers produceren of onderhouden. De inspectie werd gehouden omdat er relatief veel ongelukken met machines voorkomen in deze sector. Daarnaast wordt er in deze sector ook veel met gevaarlijke stoffen als schadelijke oplosmiddelen en bijtende stoffen gewerkt.

Uit de inspectie is gebleken dat er vaak wordt gewerkt met verouderde en niet goed onderhouden machines. Ook viel tijdens de inspectie op dat bij veel bedrijven bewegende delen van machines niet waren afgeschermd en dat de beveiliging vaak werd uitgezet omdat werknemers dit makkelijker vonden werken. Wanneer bedrijven werken volgens de VCA richtlijnen, leren werknemers veiliger te werken waardoor veel ongelukken worden voorkomen.

Vier jaar geleden werden in deze sector ook al veel gebreken geconstateerd tijdens een controle. Volgens de Arbeidsinspectie heeft er in de tussentijd geen verbetering plaatsgevonden. Ze gaan de overtreders in 2011 weer controleren om te zien of zij de veiligheid hebben verbeterd.

Payment
Member