8.3
Gemiddelde waardering van onze klanten
94%
Van de cursisten beveelt onze training aan
Kiyoh

DOOR VCA MINDER LANGDURIG ZIEKEN

Uit cijfers van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) is gebleken dat het aantal langdurig zieken per jaar in de bouwsector is gedaald. Waren dit in 2004 nog 9000 werknemers, nu zijn het er 7300. De verhoogde veiligheid in deze sector heeft hier een groot aandeel in.

Met name VCA draagt flink bij aan deze verlaging. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en is op steeds meer risicovolle werkplekken verplicht gesteld. Hierdoor worden werkzaamheden op een veiligere manier uitgevoerd waardoor de kans op ongevallen afneemt. Het risico dat werknemers langdurig ziek worden is daardoor aanzienlijk minder.

Bij degene die langdurig ziek zijn, dat wil zeggen dat een persoon langer dan 6 weken ziek is, valt op dat de reïntegratie helaas nog erg stroef verloopt. Dit komt onder andere doordat veel werkgevers de aanbevelingen van de Arbo-arts niet altijd opvolgen. Met 30% van de aanbevelingen wordt zelfs helemaal niets gedaan. Vooral bij oudere werknemers is het belangrijk dat deze goed worden opgevolgd, want hoe ouder men wordt, hoe groter de kans is dat men niet volledig terugkeert.

Payment
Member