8.4
Gemiddelde waardering van onze klanten
94%
Van de cursisten beveelt onze training aan
Kiyoh

BEHOEFTE AAN VCA TIJDENS ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN

Onderhoudswerkzaamheden zijn niet zo veilig als ze zouden moeten zijn. 1 op de 5 werkgerelateerde ongelukken in Europa vindt plaats tijdens onderhoudswerkzaamheden. Van alle dodelijke ongelukken op de werkplek komt 10-15% voort uit onderhoud. Het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) heeft daarom een campagne gelanceerd die onderhoudswerkzaamheden veiliger moet maken. Dertig pan-Europese organisaties hebben zich bij deze campagne aangesloten.

Correctief onderhoudswerk leidt tot de meeste ongelukken. Daarom is het belangrijk dat er al tijdens de ontwerp- en planningsfase wordt begonnen met het onderhoudsproces. Op die manier kunnen passende preventieve maatregelen worden getroffen. Bovendien moeten tijdens de onderhoudswerkzaamheden risicoevaluatieprocedures worden gevolgd. Om te voorkomen dat onderhoudswerk leidt tot nieuwe gevaren, moeten er na afloop controles worden uitgevoerd.

Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (kortgezegd: VCA) zorgt ervoor dat er veiliger wordt gewerkt en dat er minder (dodelijke) ongelukken gebeuren op de werkvloer. VCA cursussen besteden uitgebreid aandacht aan onderhoud. Cursisten leren hoe ze veilig en netjes kunnen werken, zodat zijzelf en hun collega’s geen gevaar lopen. Na afloop van de VCA cursus ontvangen deelnemers het VCA certificaat, waarmee zij werkgevers en verzekeraars kunnen laten zien dat zij op de hoogte zijn van veiligheidsvoorschriften.

Payment
Member