8.3
Gemiddelde waardering van onze klanten
94%
Van de cursisten beveelt onze training aan
Kiyoh

VEILIG WERKEN GESTIMULEERD MET SUBSIDIE

De arbeidsveiligheid is nog niet goed genoeg. VCA, oftewel Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers, helpt ondernemers door middel van veiligheidscursussen. Daarnaast kunnen MKB-ers nu met subsidie van de overheid een adviseur inhuren om het veiligheidsgedrag te verbeteren.

Met de tijdelijke stimuleringsregeling ‘Veilig werken door gedragsverandering’ wil de overheid zowel het gedrag van werkgevers en werknemers als de veiligheidscultuur verbeteren. Geïnteresseerde bedrijven mogen een adviseur inhuren die een diagnose stelt, advies geeft of helpt bij het uitvoeren van een ondersteuningstraject. De subsidie bedraagt 75% van de kosten van een adviseur met een minimum van € 1.876,- en een maximum van € 4.125,- (exclusief btw).

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid publiceert speciaal voor de tijdelijke regeling een lijst met adviseurs. MKB-ers mogen zelf een adviseur kiezen. Adviseurs moeten wel kunnen bewijzen dat ze ervaring hebben met het veranderen van veiligheidsgedrag en -cultuur.

Veiligheidsgedrag komt ook in VCA cursussen ruim aan bod. De cursus VCA VOL is bedoeld voor leidinggevenden en ZZP-ers. Andere werknemers kunnen de cursus Basisveiligheid VCA doen. Beide VCA cursussen besteden veel aandacht aan veilig werken, veiligheidsmaatregelen en beschermingsmiddelen. U kunt een VCA cursus volgen en het VCA examen afleggen bij VCANederland.

Payment
Member