8.4
Gemiddelde waardering van onze klanten
94%
Van de cursisten beveelt onze training aan
Kiyoh

MEER DAN HELFT BEDRIJVEN WERKT ONVEILIG

Ruim zestig procent van de Nederlandse bedrijven werkt nog steeds onveilig. Dit staat in het jaarverslag van de Arbeidsinspectie. Volgens de Arbeidsinspectie is er steeds minder aandacht voor het arbobeleid. Hierdoor neemt het risico op arbeidsongevallen, ziekteverzuim en langdurige arbeidsongeschiktheid toe.

De sectorafspraken die het risico op ongevallen en beroepsziekten moeten verminderen staan in de zogeheten Arbocatalogi. Slechts dertig procent van de bedrijven die met een Arbocatalogus moeten werken, zijn bekend met de afspraken die hierin vermeld staan.

Twintig procent van de bedrijven in Nederland werkt met illegalen. Hoewel er in totaal minder illegalen zijn aangetroffen, waren deze verspreid over meer verschillende bedrijven. De overtredingen vinden vooral plaats in de schoonmaak- en uitzendsector.

De Arbeidsinspectie werkt tegenwoordig samen met andere instanties, zoals de Sociale Inlichtings- en Opsporingsdienst. Mede daardoor zijn meer overtredingen geconstateerd.

Met een VCA cursus voorkomt u dat u onveilig werkt. In deze cursussen is uitgebreid aandacht voor de arbocatalogi en de afspraken in uw sector.

Payment
Member