8.3
Gemiddelde waardering van onze klanten
94%
Van de cursisten beveelt onze training aan
Kiyoh

‘Altijd op zoek naar nieuwe manieren om lesstof over te brengen’

Martijn Koelink verzorgt veiligheidsopleidingen bij VCANederland en Kiwa Training. Na een carrière bij een adviesbureau op het gebied van asbest kwam Martijn bij Kiwa terecht, waar hij zich doorontwikkelde tot middelbare en hogere veiligheidskundige. Behalve trainer is Martijn ook interne veiligheids- en arbocoördinator bij Kiwa Nederland.

HOE BEN JE IN DE OPLEIDINGSWERELD TERECHTGEKOMEN?

Ik ben bij Kiwa begonnen met het geven van cursussen op het gebied van asbest. Hierdoor leek het me logisch om me verder te scholen op veiligheidsgebied. Nadat ik de opleiding MVK had gevolgd, ben ik bij VCANederland aan de slag gegaan met het verzorgen van VCA-cursussen. Daarnaast ben ik ook interne arbodeskundige bij Kiwa. Daarvoor heb ik mijn veiligheidskennis vergroot door de opleiding HVK te volgen.

WAT IS JOUW MANIER VAN LESGEVEN?

Ik ben rustig en geduldig. Als je een cursus verzorgt heb je te maken met de meest uiteenlopende mensen en ik vind het belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen op zijn of haar manier het optimale uit een opleiding haalt.

WAT TYPEERT JOU ALS DOCENT?

Ik ben altijd nieuwsgierig. Naar verdieping in mijn eigen lesstof, maar ook naar de dagelijkse praktijk van de cursisten. Om dat goed op elkaar aan te laten sluiten, ben ik altijd op zoek naar nieuwe manieren om lesstof over te brengen.

WAT VIND JIJ HET LEUKSTE AAN TRAININGEN EN CURSUSSEN GEVEN?

De meeste cursisten zijn mensen uit de praktijk die het niet gewend zijn om een dag terug de schoolbanken in te gaan. Ik vind het dan altijd erg mooi om te zien dat ze enthousiast worden van de nieuwe kennis die ze op doen.

WELKE TRENDS EN ONTWIKKELINGEN SIGNALEER JIJ OP OPLEIDINGSGEBIED?

Door de coronacrisis is online leren in een stroomversnelling geraakt. Opleidingen via internet, of in een hybride variant met klassikale groepslessen, bestonden natuurlijk al, maar het aanbod is in 2020 flink vergroot. En dat zal niet veranderen, ook niet als de coronacrisis voorbij is.

Payment
Member