Corona-update: eerste versoepelingen aangekondigd

Klik hier voor de meest recente berichtgeving rondom de impact van de coronamaatregelen op de dienstverlening van VCANederland. 

Tijdens de persconferentie van dinsdag 20 april heeft het demissionaire kabinet enkele versoepelingen aangekondigd van de coronamaatregelen. Deze versoepelingen hebben geen gevolgen voor de klassikale VCA-cursussen die VCANederland op dit moment beperkt organiseert. Wél wordt door het afschaffen van de avondklok gemakkelijker om het aantal examenmomenten in de avond uit te breiden.

In het kader van de huidige coronamaatregelen mogen er in principe géén fysieke bijeenkomsten als cursussen worden georganiseerd. Wél maakt de regering een uitzondering voor EHBO-, BHV- en veiligheidstrainingen voor beroep en bedrijf. VCANederland startte hierop met het beperkt verzorgen van cursussen op ‘besloten locaties’, dus op de eigen opleidingslocaties en incompany, bij bedrijven op locatie.

Examens in de avond
Met het afschaffen van de avondklok wordt het ook gemakkelijker om het aantal examenmomenten in de avond uit te breiden. VCANederland zal dan ook samen met de examenbureaus kijken wat de mogelijkheden zijn om het aanbod van examens in de avonduren uit te breiden zodra de versoepelingen ingaan.

Cursuskalender
In onze cursuskalender wordt duidelijk aangegeven welke cursus- en examenlocaties en -tijden er momenteel beschikbaar zijn en waarvoor u zich kunt inschrijven.

Dispensatieregeling VCA
In verband met coronamaatregelen heeft VCA-beheerder Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV) de dispensatieregeling VCA-diploma’s verlengd. Meer informatie hierover vindt u op de SSVV-website.

Heeft u vragen over de klassikale cursussen die nu mogelijk zijn of over de SSVV-dispensatieregeling VCA, neem dan contact met ons op via Customer Support op 070 514 6434 of mail naar customersupport@vcanederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Payment
Member