Corona-update: klassikale cursussen beperkt weer mogelijk!

Klik hier voor de meest recente berichtgeving rondom de impact van de coronamaatregelen op de dienstverlening van VCANederland. 

Eind maart maakte ons demissionaire kabinet bekend dat de huidige coronamaatregelen blijven gelden tot en met 20 april. Dit betekent dat fysieke bijeenkomsten zoals cursussen in principe niet mogelijk zijn. Wél maakt de regering een uitzondering voor EHBO-, BHV- en veiligheidstrainingen voor beroep en bedrijf. Dit betekent dat er weer beperkt klassikale VCA-cursussen en/of -examens georganiseerd mogen worden.

Deze cursussen en examens moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mogen klassikale cursussen en examens niet worden georganiseerd op ‘openbare locaties’, zoals hotels en evenementencentra. Cursussen mogen alleen worden georganiseerd op ‘besloten locaties’, zoals speciale opleidingslocaties en incompany, bij bedrijven op locatie. In onze cursuskalender (link) wordt duidelijk aangegeven welke cursus- en examenlocaties er momenteel beschikbaar zijn en waarvoor u zich kunt inschrijven.

Dispensatieregeling VCA
In verband met de verlenging van de maatregelen tot en met 20 april heeft VCA-beheerder Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV) de dispensatieregeling VCA-diploma’s verlengd:

– Diplomahouders van wie het diploma verloopt tussen 15 december 2020 en 20 april 2021, krijgen voorlopig dispensatie tot 1 juli 2021. Tijdens deze periode mogen de diplomahouders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken.
– Medewerkers van VCA- en VCU-gecertificeerde bedrijven die binnen drie maanden na hun indiensttreding hun diploma moeten halen en dit vanwege de situatie rond het coronavirus niet konden doen, krijgen dispensatie tot 1 juli 2021. VCA-gecertificeerde bedrijven moeten deze medewerkers door een ervaren collega (met minimaal een VOL-VCA-diploma) laten begeleiden tot het moment dat zij wél succesvol examen hebben kunnen doen.

Heeft u vragen over de klassikale cursussen die nu mogelijk zijn of over de SSVV-dispensatieregeling VCA, neem dan contact met ons op via Customer Support op 070 514 6434 of customersupport@vcanederland.nl . Wij helpen u graag verder!

Payment
Member