Klassikale cursussen tot en met 9 februari 2021 uitgesteld

Klik hier voor de meest recente berichtgeving rondom de impact van de coronamaatregelen op de dienstverlening van VCANederland. 

Op maandag 14 december kondigde premier Rutte aangescherpte maatregelen aan tegen het coronavirus. Deze gelden in ieder geval tot en met 9 februari 2021. Het gevolg hiervan is dat cursuslocaties moeten sluiten en dat de klassikale cursussen van VCANederland dus geen doorgang kunnen vinden. Onze klantenservice neemt contact op met alle cursisten die tussen nu en 20 januari 2021 een klassikale cursus zouden volgen bij VCANederland. Deze cursussen worden verzet naar een later tijdstip.

Voorbereiding voor het VCA-examen
Heeft u nog geen cursus en/of examen gepland, maar wilt u zich wél alvast goed voorbereiden op het VCA-examen? VCANederland biedt naast de klassikale cursussen ook andere opleidingsvormen aan. Zo kunt u zich voorbereiden met een VCA online cursus of een VCA-cursusboek.

Eén-op-één VCA-examen
Moet u of een van uw medewerkers toch snel over een VCA-diploma kunnen beschikken? Bij VCANederland is het mogelijk om het VCA-examen één-op-één op te leggen. De cursist zit dan in een lokaal waar alleen een examinator aanwezig is, uiteraard op voldoende afstand van de cursist. Als u geïnteresseerd bent in deze service, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Dispensatie VCA diploma in Centraal Diploma Register
Door de nieuwe maatregelen wordt er door de SSVV dispensatie verleend voor VCA certificaten die per 15 december 2020 zijn verlopen:

  • Houders van wie het diploma tussen 15 december 2020 en 9 februari 2021 verloopt, krijgen vooralsnog dispensatie tot 1 april 2021. Tijdens deze periode mogen de diplomahouders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken. Dit geldt voor de diploma’s VCA Basis, VCA VOL en VIL VCU.
  • Medewerkers van VCA- en VCU-gecertificeerde bedrijven die binnen drie maanden na hun indiensttreding hun certificaat moeten halen en dit vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet kunnen doen, krijgen dispensatie tot 1 april 2021. Deze bedrijven moeten deze medewerkers door een ervaren collega (in het bezit van een VOL-VCA diploma) laten begeleiden tot het moment dat zij succesvol examen hebben kunnen doen.

Vragen?
Heeft u nog vragen over het bovenstaande? Neem contact op met onze klantenservice via telefoonnummer 070 – 514 6434 of via customersupport@vcanederland.nl

Payment
Member