Subsidieregeling Veilig Werken: veiligheidstrainingen schildersbranche volledig vergoed

Stichting Mijn Carrière, die schilder- en onderhoudprofessionals helpt om veilig te werken en duurzaam inzetbaar te blijven, heeft de subsidieregeling Veilig Werken uitgebreid. Werknemers in de sector die tussen 1 oktober 2022 en 31 maart 2023 een veiligheidsopleiding volgen, krijgen deze volledig vergoed. Dat geldt ook voor de opleidingen van VCANederland, dé aanbieder van VCA- en andere veiligheidsopleidingen.

In het kader van de subsidieregeling van Mijn Carrière krijgen werkgevers in de schilder- en onderhoudbranche die hun medewerkers een veiligheidscursus laten volgen niet alleen de volledige kosten van de opleiding vergoed, maar ook de verletkosten. De actie is een tijdelijke uitbreiding van de huidige regeling, waarbij veiligheidstrainingen voor de helft worden vergoed door stichting Mijn Carrière.

Aandacht voor veiligheid blijft belangrijk

Hoewel er afgelopen jaren veel aan is gedaan om het aantal werkgerelateerde ongelukken terug te dringen, kregen er in 2021 toch weer bijna 3500 mensen een ongeluk op de werkvloer. Hierbij vielen zestig dodelijke slachtoffers. Het blijft dus belangrijk om aandacht te besteden aan veiligheid, met name in werkomgevingen met verhoogd veiligheidsrisico’s. Ook in de schilder- en onderhoudbranche liggen arbeidsongevallen op de loer. Er wordt immers vaak gewerkt op hoogte, met ladders en met gereedschappen en chemische stoffen die een gevaar op kunnen leveren voor de gezondheid.

Veiligheidsbewustzijn

Veilig en gezond werken begint met veiligheidsbewustzijn. En dat is precies waar het om draait bij de Veiligheids Checklist Aannemers, beter bekend als VCA. Vakmensen met een VCA-diploma op zak weten hoe ze veilig, gezond en met oog voor het milieu hun werk kunnen doen. Niet voor niets vragen steeds meer opdrachtgevers om het VCA-certificaat als ze werk uitbesteden aan bedrijven of zzp’ers.

Startgarantie en hoog slagingspercentage

Een VCA-certificaat behaal je door VCA-examen te doen. Je kunt je hierop voorbereiden door het VCA-cursusboek te bestuderen of een klassikale of online cursus te volgen. Welke voorkeur je ook hebt, VCANederland heeft er een passende opleiding voor. We hebben tientallen cursus- en examenlocaties, zodat je altijd een VCA-cursus kunt volgen bij jou in de buurt. Wil je een VCA-opleiding volgen in bijvoorbeeld Pools, Arabisch of Engels? Of ben je dyslectisch of heb je andere taal- of leerproblemen? VCANederland heeft een passende opleiding! Daarnaast kent VCANederland een startgarantie. Dat betekent dat onze cursussen altijd doorgaan, ook als er weinig inschrijvingen zijn. Ongeveer 90 procent van onze cursisten slaagt de eerste keer voor het examen, dat is flink hoger dan het landelijk gemiddelde.

Meer informatie

Wil je meer weten over VCANederland? Op onze website vind je alles over de verschillende soorten VCA-opleidingen. Dankzij de handige keuzehulp vind je altijd de opleiding die bij jou past. Meer informatie over de subsidieregeling Veilig Werken vind je op de website van Stichting Mijn Carrière.

Payment
Member