8.3
Gemiddelde waardering van onze klanten
94%
Van de cursisten beveelt onze training aan
Kiyoh

VCANederland breidt aanbod VCA-cursussen Arabisch uit

Als antwoord op de stijgende vraag naar VCA Arabisch werkt marktleider VCANederland aan uitbreiding van het cursusaanbod. Vanaf begin 2020 kunnen cursisten voor de cursus VCA Basis en het bijbehorende examen niet alleen terecht in Utrecht (Nieuwegein), maar ook in Rotterdam, Amsterdam, Zwolle, Eindhoven en Weert (Kelpen-Oler).

VCANederland was in 2017 de eerste VCA-aanbieder met een VCA-basisopleiding Arabisch. Net als nu was er destijds een tekort aan medewerkers in sectoren als bouw, infra, techniek, logistiek en groen. En ook toen waren er veel nieuwkomers op zoek naar werk in deze branches. Omdat nieuwkomers het Nederlands niet altijd goed genoeg beheersen om eventuele verplichte opleidingen in het Nederlands te volgen, is er de cursus VCA Basis in het Arabisch. Met het VCA-veiligheidsdiploma op zak zijn nieuwkomers klaar voor een goede start op de Nederlandse arbeidsmarkt.

De tweedaagse cursus VCA Basis is bedoeld als voorbereiding op het examen VCA Basis en is ontwikkeld voor vakmensen die actief zijn op werkplekken met verhoogde veiligheidsrisico’s. Tijdens de cursus doen deelnemers basiskennis op over veilig, gezond en milieuvriendelijk werken. In de Arabische variant van deze cursus worden deelnemers begeleid door Arabisch sprekende docenten en doen zij examen in het modern Arabisch. Ook het cursusmateriaal is in het Arabisch.

Meer weten?
Op de cursuspagina VCA Basis + examen Arabisch vindt u meer informatie . In januari, februari, maart en april 2021 staan er, ook op de nieuwe locaties, al Arabische VCA-cursussen gepland.

Payment
Member