Klassikale cursussen volgens coronarichtlijnen blijven doorgaan

Ook ná de aanscherping van de coronaregels, eind september, voldoen de klassikale opleidingen van VCANederland aan de RIVM-richtlijnen. Cursuslocaties en -voorzieningen zijn zó ingericht dat deelnemers onderling anderhalve meter afstand kunnen houden en cursuslokalen en -materialen worden gedesinfecteerd. Ook wordt gewerkt volgens het coronaprotocol van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

Veiligheid voorop
Tijdens de ‘intelligente lockdown’ als gevolg van de eerste golf coronabesmettingen lag het klassikale cursusaanbod van VCANederland tijdelijk stil. Sinds begin juni worden er weer groepsopleidingen op locatie verzorgd. De veiligheid en gezondheid van deelnemers en trainers staat daarbij natuurlijk centraal en dat wordt door cursisten erg gewaardeerd, zo blijkt uit de vele positieve feedback.

Mondkapjes
Sinds kort adviseert de Rijksoverheid dringend om in publieke binnenruimtes mondkapjes te dragen tegen verspreiding van het coronavirus COVID-19. VCANederland gaat hierin mee en vraagt alle trainers en cursisten vanaf heden een mondkapje te dragen als het niet mogelijk is om anderhalve meter afstand te houden van andere personen in een ruimte. Je hoeft dus géén mondkapje te dragen in het cursuslokaal of als je in ruimtes of gangen bent waar onderling voldoende afstand kan worden gehouden.

Omboekgarantie
Behalve maatregelen op het gebied van social distancing en hygiëne kent VCANederland ook een omboekgarantie. Als een deelnemer die niet fit is dit uiterlijk 24 uur voor aanvang van een cursus meldt, wordt de cursus gratis verzet naar een andere datum en locatie.

In onderstaande infographic hebben we alle veiligheidsmaatregelen van VCANederland nog eens op een rijtje gezet:

Vanaf de persconferentie van 15 februari 2022 zijn deze maatregelen niet meer actueel. Lees hier het nieuwsbericht met betrekking tot de persconferentie van 15 februari. 

Payment
Member