De maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus raken ook de dienstverlening van VCANederland. Lees hier de meest gestelde vragen!

Meeste gestelde vragen rondom de coronacrisis

Laatste update: 22 juni 2021

De coronacrisis raakt ook de dienstverlening van VCANederland. Na elke persconferentie door de Rijksoverheid plaatst VCANederland op deze pagina een update met maatregelen die voor onze cursussen en examens van toepassing zijn. Veiligheid blijft onze prioriteit!

Hieronder vindt u het nieuwsbericht naar aanleiding van de laatste persconferentie:
Corona update: Alle cursus- en examenlocaties weer open

Bieden jullie cursussen en examens aan door het hele land?
VCANederland biedt op alle cursus- en examenlocaties weer klassikale cursussen en examens aan. In de cursuskalender vindt u een overzicht van alle locaties in Nederland en kunt u direct online uw cursus en/of examen boeken.

Hoe zorgen jullie ervoor dat de cursussen veilig en volgens de richtlijnen van het RIVM verlopen?
We volgen altijd de richtlijnen van het RIVM. Bekijk onze infographic hoe u gezond en veilig een cursus bij VCANederland kan volgen. Dat doen we aan de hand van het veiligheidsprotocol van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Dat protocol kunt u hier downloaden.

Is het dragen van een mondkapje tijdens de cursussen verplicht?
Met de meest recente versoepelingen van de coronamaatregelen is het dragen van een mondkapje niet langer verplicht, tenzij de basisregel van 1,5 meter afstand houden niet kan worden gehanteerd. Op alle cursus- en examenlocaties zitten cursisten en docenten op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar in het cursuslokaal.

Wat doe ik als ik me vóór de cursus niet lekker voel?
Met gezondheidsklachten kunt u niet naar de cursus komen. Wij werken met een omboekgarantie, dat betekent dat u uw deelname tot 24 uur voor de cursus zonder kosten kunt verzetten. Bekijk onze infographic hoe onze omboekgarantie werkt.

Is het mogelijk om online examen te doen?
Nee, volgens de regels van de SSVV is het niet toegestaan om kandidaten online examen te laten doen.

Is het mogelijk om een cursus om te zetten naar een e-learning?
Ja, het is mogelijk om een cursus om te zetten naar een e-learning, u ontvangt geen restitutie voor het prijsverschil.

Payment
Member