De maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus raken ook de dienstverlening van VCANederland. Lees hier de meest gestelde vragen!

Meeste gestelde vragen rondom de coronacrisis

Laatste update: 3 mei 2021

De coronacrisis raakt ook de dienstverlening van VCANederland. Na elke persconferentie door de Rijksoverheid plaatst VCANederland op deze pagina een update met maatregelen die voor onze cursussen en examens van toepassing zijn. Veiligheid blijft onze prioriteit!

Hieronder vindt u het nieuwsbericht naar aanleiding van de laatste persconferentie:
Corona-update: eerste versoepelingen aangekondigd

Bieden jullie cursussen en examens aan door het hele land?
De meeste klassikale cursussen tot 18 mei 2021 zijn in verband met de ingestelde lockdown uitgesteld. Op enkele cursuslocaties gaan klassikale cursussen wel door. In de cursuskalender vindt u de cursussen die wel doorgaan.

Gaan de geboekte cursussen en examens na 18 mei 2021 door?
Alle geboekte cursussen en examen met een datum ná 18 mei 2021 gaan in principe door, mits de overheidsmaatregelen dat toelaten. Mochten er wijzigingen zijn in uw geboekte cursus of examen dan nemen wij contact met u op.

Hoe zorgen jullie ervoor dat de cursussen veilig en volgens de richtlijnen van het RIVM verlopen?
We volgen altijd de richtlijnen van het RIVM. Bekijk onze infographic hoe u gezond en veilig een cursus bij VCANederland kan volgen. Dat doen we aan de hand van het veiligheidsprotocol van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Dat protocol kunt u hier downloaden.

Is het dragen van een mondkapje tijdens de cursussen verplicht?
Een cursist of examenkandiaat is verplicht een mondkapje te dragen bij binnenkomst van de cursus- of examenlocatie. Het mondkapje wordt gedragen totdat een kandidaat op zijn cursus- of examenplaats zit. Het mondkapje dient kort afgezet te worden om een correcte identiteitscontrole uit te voeren. Tijdens  de cursus of het examen mag het mondkapje afgezet worden zolang een cursist zit. Wanneer de cursus of het examen is afgelopen, dient de kandidaat het mondkapje weer op te zetten, totdat hij buiten is. Tijdens de cursusdag dient het mondkapje tijdens de beweegmomenten gedragen te worden.

Wat doe ik als ik me vóór de cursus niet lekker voel?
Met gezondheidsklachten kunt u niet naar de cursus komen. Wij werken met een omboekgarantie, dat betekent dat u uw deelname tot 24 uur voor de cursus zonder kosten kunt verzetten. Bekijk onze infographic hoe onze omboekgarantie werkt.

Is het mogelijk om online examen te doen?
Nee, volgens de regels van de SSVV is het niet toegestaan om kandidaten online examen te laten doen.

Is het mogelijk om een cursus om te zetten naar een e-learning?
Ja, het is mogelijk om een cursus om te zetten naar een e-learning, u ontvangt geen restitutie voor het prijsverschil.

Payment
Member